علائمی که می گویند سلامتتان در خطر است!

به گزارش وبلاگ رمزفا، تهران (پانا) - مطابق با تحقیقات اجرا شده بروز برخی علائم در مردان مواردی هشدار دهنده برای سلامت آن ها است.

علائمی که می گویند سلامتتان در خطر است!

به گزارش وبلاگ رمزفا، مطابق با تحقیقات صورت گرفته تا کنون، مردان کمتر از زنان به پزشک مراجعه می کنند. آن ها ممکن است معاینه سالانه را انجام ندهند، علائم و نشانه هایی که بدن شان بروز می دهد را نادیده بگیرند یا زمانی که به کمک های پزشکی نیاز دارند، مدام تعلل کنند. در این نوشتار با علائم هشداردهنده سلامت مردان آشنا می شویم.

در بعضی موارد، این تعلل ها ممکن است خطرناک باشد. تشخیص و درمان اولیه اغلب ممکن است به بهبودی و سلامت کامل منتهی گردد و بر عکس اگر دیر دست به کار شوید ممکن است دیگر درمان جواب ندهد.

معمولا درد قفسه سینه و تب بالا علائمی هستند که نیاز به مراقبت های اورژانسی دارند. اما در مورد سایر علائم، مانند تکرر ادرار یا نیاز شدید برای رفتن به دستشویی چه؟ آیا این ها می توانند علائم یک بیماری جدی باشند؟

این واقعا مهم است که وقتی مشکوک هستید به این که چیزی در بدن تان ممکن است اشتباه باشد، به پزشک مراجعه کنید. از کاهش وزن ناخواسته گرفته تا تغییراتی که در عادات حمام کردن تان رخ داده است. اگر شما هر کدام از این علائم مرتبط با سلامت مردان را تجربه کردید، با پزشک تان مشورت کنید یا به بخش اورژانس مراجعه کنید تا مراقبت های لازم روی شما صورت گیرد.

1. کاهش وزن بدون دلیل

کم شدن وزن می تواند دلیلی برای نگرانی باشد مگر این که خودتان برای کاهش وزن، عامدانه اقداماتی انجام داده باشید. غالبا از دست دادن وزن یکی از اولین نشانه های بسکمک از بیماری ها، از جمله سرطان است. در صورتی که اخیرا بدون این که تلاش کرده باشید، وزن از دست داده اید، مهم است که پزشک تان را ببینید.

2. تنگی نفس

درد در ناحیه قفسه سینه یک نشانه شایع حمله قلبی است، اما نشانه های دیگری هم وجود دارند که ممکن است از آن ها آگاه نباشید. هرچند نشانه های حمله قلبی ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشند، اما ممکن است بعضی علائم هشداردهنده زود هنگام هم وجود داشته باشند که نشان می دهند شما در معرض خطر هستید، مانند تنگی نفس یا دشواری در تنفس.

مثلا یکی از علائم هشداردهنده سلامت مردان این است که بعد از یک پیاده روی ساده دچار تنگی نفس شوید، ممکن است نشانه اولیه ایسکمی عروق کرونر باشد. این اختلال زمانی اتفاق می افتد که شریان انتقال دهنده خون به قلب، دچار انسداد جزئی یا کامل شده باشد. انسداد کامل این شریان می تواند حمله قلبی ایجاد کند. در صورتی که دچار درد قفسه سینه یا تنگی نفس شدید، حتما به پزشک مراجعه کنید. در صورتی که علائم حمله قلبی را تجربه کردید، به بخش اورژانس بروید، علائم حمله قلبی عبارتند از:

* فشار در قفسه سینه

* حالت تنگی در قفسه سینه

* نفس شدید

* سرگیجه

3. مدفوع حاوی خون یا به رنگ سیاه

مدفوع شما بسته به غذا هایی که می خورید و دارو هایی که مصرف می کنید، ممکن است هر روز یک رنگ داشته باشد. به همین ترتیب، مکمل های آهن و بعضی از دارو های اسهال مانند بیسموت ساب سالیسیلات (پپتو بیسمول)، ممکن است مدفوع شما را به طور مداوم سیاه یا قیری رنگ کنند. هر رنگی در طیف قهوه ای یا سبز طبیعی است. اما این که مدفوع شما سیاه، خونی یا بی رنگ باشد، ممکن است نشان دهنده وجود مسئله ای در بدن تان باشد. در بعضی موارد، این مشکل ممکن است جدی باشد.

سیاه بودن مدفوع ممکن است خونریزی در دستگاه گوارش فوقانی (GI) را نشان دهد. مدفوع سیاه یا حاوی خون هم می تواند خونریزی در دستگاه گوارش تحتانی را نشان دهد. پزشک شما به احتمال زیاد علائم خونریزی، هموروئید یا زخم را در شما معاینه خواهد کرد. روشن بودن رنگ مدفوع ممکن است نشان دهنده وجود مسئله ای در کبد یا مجاری صفراوی باشد. در صورتی که متوجه تغییرات غیرعادی در رنگ مدفوع خود شدید، با پزشک تان مشورت کنید.

4. تکرر ادرار

تکرر ادرار می تواند نشانه ای از دیابت باشد. دیابت معمولا سبب می گردد که مدام به دستشویی بروید به این دلیل که کلیه های شما باید بیش از حد کار کنند تا قند اضافی در جریان خون شما را از بین ببرند.

مسائل پروستات هم می تواند باعث تکرر ادرار گردد. علائم دیگر مسائل پروستات عبارتند از کاهش جریان ادرار در حین ادرار کردن، ناراحتی در ناحیه لگن و خون در ادرار یا اسپرم. هایپرپلازی پروستات خوش خیم یا بزرگ شدن پروستات یک بیماری شایع در میان مردان مسن است. اگر چه این بیماری شایع است، اما نباید علائم آن را به نام یکی از علائم هشداردهنده سلامت مردان نادیده بگیرید، زیرا ممکن است با علائم سایر اختلالات جدی تر برابر باشند. در صورتی که هر یک از علائم بالا را تجربه کردید با پزشک تان صحبت کنید.

5. یبوست

این مشکل اگر گاه گاهی رخ بدهد، طبیعی است. بیشتر آدم ها یبوست را گاهی تجربه می کنند، و اغلب پس از 50 سالگی شیوع آن بیش تر است. اما یبوست مزمن می تواند نگران کننده باشد، زیرا سبب می گردد که در هنگام نیاز برای دفع مدفوع، فشار و زور زیادی را متحمل شوید. این اختلال شانس شما را برای ابتلا به هموروئید افزایش می دهد و می تواند سبب خونریزی و ناراحتی در اطراف مقعد گردد.

به علاوه، یبوست مزمن ممکن است نشان دهد که مسئله ای مانع از این شده که مدفوع تان به راحتی خارج گردد. تومور، پولیپ یا پیچ خوردگی در روده ممکن است روده بزرگ تان را مسدود کرده باشد. این احتمال هم وجود دارد که یک بیماری جدی داشته باشید و حرکات غیرطبیعی روده بزرگ ناشی از همان بیماری باشد.

در این مورد هم تشخیص زودرس اهمیت زیادی دارد، زیرا در این صورت می توانید احتمال وجود اختلالات جدی مانند سرطان کولون را رد کنید.

6. خر و پف بیش از حد

خر و پف شدید و با صدای بلند ممکن است نشانه ای از آپنه انسدادی خواب باشد. در این حالت، عضلات گلویتان شل می شوند و در حالی که خواب هستید، موقتا مجاری هوای شما را مسدود می کنند. این اختلال می تواند سبب بروز مسائل تنفسی گردد و الگوی خواب تان را مختل کند. این وقفه های دائمی ممکن است سبب شوند که احساس خواب آلودگی یا خستگی داشته باشید حتی بعد از آن که به اندازه کافی خوابیده اید.

اگر آپنه خواب درمان نگردد، ممکن است خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، نارسایی قلبی یا ریتم غیر طبیعی قلب را افزایش دهد. خروپف و آپنه انسدادی خواب با چاقی و دیابت نوع 2 هم مرتبط است.

7. احساس سوزش سر دل

افراد زیادی بعد از خوردن یک همبرگر چرب یا اندازه زیادی پاستا سوزش سر دل را تجربه می کنند. اما اگر بعد از هر وعده غذایی که می خورید دچار سوزش سردل شوید، ممکن است بیماری ریفلاکس معده (GERD) داشته باشید. این اختلال معمولا به نام رفلاکس اسید شناخته می گردد. اگر رفلاکس اسید دارید، اسید معده به طرف مری برمی گردد. در صورتی که این اختلال را درمان نکنید، همین اسید معده می تواند بافت های مری را تخریب کند و موجب سوزش یا حتی بروز زخم گردد. در موارد نادر، GERD مزمن ممکن است منجر به سرطان مری گردد بنابراین بهتر است این نشانه را جدی بگیرید و در پی درمان باشید.

نشانه های GERD همچنین می توانند شبیه به مسائل نادر، اما قابل درمان دیگر باشد. در بعضی موارد ممکن است فکر کنید که دچار مسائل قلبی شده اید. اگر دچار سوزش سر دل شدید و این مشکل به مدت طولانی ماندگار بود، حتما به پزشک مراجعه کنید.

8. توده در پستان

شاید تا به حال تصور می کردید که سرطان سینه تنها زنان را تحت تاثیر قرار می دهد، اما چنین چیزی ابدا درست نیست. بنا به گفته انجمن سرطان آمریکا، حدود 2670 مرد در ایالات متحده آمریکا در سال 2019 به سرطان سینه مبتلا خواهند شد. بیشتر آن ها مردان مسن هستند، افرادی که بین 60 تا 70 سال سن دارند.

در صورتی که توده یا ضخیم شدن بافت را در پستان تان احساس کردید یا متوجه شدید که نوک پستان تان تیره یا قرمز است یا از آن ترشح خارج می گردد، به پزشک تان مراجعه کنید. تشخیص زودرس، کلیدی برای دریافت درمانی است که نیاز دارید.

کلام آخر

در صورتی که هر یک از این علائم را تجربه کردید، با مراجعه به پزشک شرایط سلامتی تان را تحت کنترل نگه دارید. آن ها ممکن است نشانه ای طبیعی از بالا رفتن سن یا اختلالی باشند که درمان کردنش آسان است، اما چیزی که اهمیت زیادی دارد این است که وجود هر گونه بیماری جدی را رد کنیم. در بعضی موارد، این علائم ممکن است در اثر یک بیماری جدی باشند. تشخیص و درمان یک مشکل در همان اوایل ابتلا، اغلب می تواند شانس شما را برای بهبودی کامل افزایش دهد.

منبع: خبرگزاری پانا

به "علائمی که می گویند سلامتتان در خطر است!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "علائمی که می گویند سلامتتان در خطر است!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید