سالاد تازه بخورید
به گزارش وبلاگ رمزفا، آنالیز های فراوان نشان داده است گوجه فرنگی یا هر نوع میوه و سبزی دیگری، از روزی که از مزرعه برداشت می گردد تا روز مصرف که مثلا یک هفته بعد از آن است، اندازه فراوانی از ویتامین های خود را از دست می دهد. نکته دیگری که نقش مهمی در کاهش ویتامین ها دارد، چاقو خوردن و خرد شدن میوه و سبزیجات است. همین خرد شدن

سالاد تازه بخورید
بسیاری از سبزیجات، در اثر ماندگاری قسمت عمده ویتامین های خود را از دست می دهند.
آنالیز های فراوان نشان داده است گوجه فرنگی یا هر نوع میوه و سبزی دیگری، از روزی که از مزرعه برداشت می گردد تا روز مصرف که مثلا یک هفته بعد از آن است، میزان فراوانی از ویتامین های خود را از دست می دهد. نکته دیگری که نقش مهمی در کاهش ویتامین ها دارد، چاقو خوردن و خرد شدن میوه و سبزیجات است. همین خرد شدن سبب آزاد شدن بعضی آنزیم ها در میوه و سبزی می گردد که ویتامین C را از بین می برند. به همین علت توصیه می گردد سالاد را تا جای ممکن نزدیک به زمان مصرف آماده کنیم. در زندگی شهری خود به خود میزانی از ویتامین میوه و سبزی در اثر حمل ونقل از مزرعه تا شهر و محل زندگی ما و شیوه نگهداری آن از بین می رود. حالا اگر میوه و سبزیجات برش خورده و در یخچال بماند، درواقع سبزی ای که خورده می گردد دیگر حاوی ویتامین و مواد مغذی مورد احتیاج بدن ما نیست و آنچه ما مصرف می کنیم تنها فیبر است. فیبرها در اثر ماندن میوه و سبزیجات به صورت خرده شده از بین نمی فرایند و مصرف آنها می تواند سبب عملکرد بهتر روده شده و جلوی ابتلا به یبوست و بسیاری از بیماری ها را بگیرد اما هدف از مصرف میوه و سبزی صرفا تامین فیبر نیست.
بعضی افراد حتی به سالاد سس اضافه می نمایند و آن را برای مدتی در یخچال نگه می دارند. به این نکته باید اشاره نمود که مصرف سالاد با سس یا روغن زیتون اگر در محدوده کالری و چربی توصیه شده باشد، اشکالی ندارد، به ویژه آنکه بعضی از ویتامین های محلول در چربی مثل A، D و K وقتی همراه با سالاد روغنی مصرف شوند، جذب شان بالاتر می رود اما همگی این مسایل وقتی فایده دار است که در حد توصیه شده و تازه مصرف گردد. روغن و سس های مایونز تاریخ مصرفی دارند و ماندن آنها به همراه سالاد در یخچال سبب فسادشان نمی گردد اما شاید متوجه شده باشید که سالادهای سس زده بعد از مدتی آب می اندازند. این نشانه ورود میکروب به سالاد یا فساد و خرابی آن نیست ولی نشان می دهد که میوه و سبزیجات داخل سالاد دیگر تازه نیستند و بافت آنها در حال تغییر شکل دادن است. توصیه اکید بر این است که میوه و سبزیجات اگر قرار است به شکل سالاد مصرف شوند، تا حد ممکن نزدیک به زمان مصرف و به مقدار همان وعده تهیه شوند.منبع:www.salamat.com
منبع: راسخون