5 پیتزا فروشی قدیمی تهران کدامند؟
به گزارش وبلاگ رمزفا، جدا از روایت های تاریخی و رجوع به مبدا پیتزا ، بد نیست نگاهی هم به حال داشته باشیم و ببینیم شرایط قدیمی ترین پیتزا فروشی های معروف تهران در چه حال است.
همان هایی که جزو اولین ها بودند و پدر و پدربزرگ هایمان در آنجا خاطره پیتزا خوردن دارند. پیتزا فروشی هایی که با وجود هزاران فست فود تازه تاسیس با ترکیب های عجیب و غریب از پیتزا، هنوز هم گاهی هوس طعم قدیمی آن ها را می کنیم و به سراغشان می رویم. در این مطلب 5 پیتزا فروشی قدیمی تهران را معرفی می کنیم که هنوز هم سر پا هستند و به مشتری های خود سرویس می دهند.
پیتزا داوود اولین ییتزا قدیمی تهران
پیتزا داوود در کوچه لولاگر تهران اولین پیتزا فروشی تهران است. درباره پیتزا داوود که از سال 40 تاسیس شده تا به امروز گزارش های زیادی نوشته شده است. اما فقط عبارت اولین پیتزا فروشی تهران علتی برای معروف شدن اینجا نیست. بلکه ویژگی های خاص صاحب رستوران و به قول معروف اخلاق و منش آقا داوود است که خیلی ها را به خیابان نوفل لوشاتو می کشاند. همینطور مغازه خیلی قدیمی که بسیار کوچک است و همه مشتری های روی جایگاه پلاستیکی در وسط کوچه لولاگر می نشیند و درحالی که یک جایگاه دیگر را به اسم میز استفاده کرد ه اند پیتزایشان را می خورند.
اگر بار اولی باشد که به پیتزا داوود می روید شاید بعد از تماشا ظاهر پیتزایتان تعجب کنید. چون داوود آقا روی یک خمیز نازک چند طبقه کالباس ضخیم گذاشته و روی آن را هم پنیر پیتزا ریخته و به دست مشتری می دهد. اینجا فقط 7 مدل پیتزا دارد و هیچ پیش غذا و سالادی هم در منو آن دیده نمی گردد.
این کالباس ها که برش های نامنظم و ضخیم دارند از اول رسم این مغازه بوده و به اسم پیش غذای رایگان به مشتری ها داده می شده است. کالباسی که شاید الان از نظر خیلی ها بی کیفیت باشد اما 50 سال قبل که تنوعی بین فرآورده های گوشتی وجود نداشه، بسیار هم محبوب و پرطرفدار بوده است. پس اگر به اینجا رفتید مطمئن باشید که به یک سفر تاریخی به 50 سال پیش می روید و خودتان را برای هر اتفاق غیرقابل پیش بینی آماده کنید.
پیتزا پنتری
پنتری از نظر تاریخی کمی بعد تر از پیتزا داوود تاسیس شد و باعث تشکیل یک دو قطبی بین پیتزا خورهای تهران شد. داوود با شکل و شمایلی کوچه بازاری و پنتری با دکوراسیون شیک و درباری.تا میزان ای که در یک روایت آمده خانواده دربار در پنتری شام خورده اند و به همین علت تا سال ها این رستوران از لوکس ترین های تهران بوده است . البته هنوز هم اگر برای اولین بار به خیابان ویلا بروید و پله های ساختمان پلاک 55 را به سمت زیر زمین طی کنید وارد محیطی می شوید که دکوراسیون آن شما را متعجب می نماید.
یک سالن که تعدادی میز با رومیزی های چهارخانه زرشکی در وسط آن واقع شده است و میز های دیگر به حالت نیم طبقه در اطراف سالن است. نیم طبقه هایی که هر کدام حالت یک میز اختصاصی دارند. یکی دیگر از ویژگی های پنتری سالن دارهای آن هستند که از ابتدای این رستوران با آن همراه بوده اند و حالا بخشی از هویت آن محسوب می شوند. حالا پیر شده اند اما هنوز با همان اخلاق و ظاهر مهربان قدیمی سر میز ها می آیند و سفارش می گیرند.
منو پنتری شامل غذاهای مکزیکی، پیتزاها، استیک و لازانیا است. یعنی منویی از ترکیب چند نوع غذای ملل. و هر کدام هم آنقدر خوشمزه است که اگر هزاران پیتزا تازه را بخورید بازهم دلتان برای پیتزاهای قدیمی به سبک پنتری تنگ می گردد. البته پیتزا پنتری یک شعبه هم در خیابان قائم مقام دارد که بیشتر حال و هوای آن غذاهای مکزیکی است.
بیگ بوی
بیگ بوی به پیتزا آمریکایی هایش معروف است که ضخیم و پرپنیر است. پیتزاهایی که هیچوقت قدیمی و تکراری نمی شوند و هر چند یکبار هوس آن ها را می کنیم. سبک این پیتزاها به پیتزاهای پرملات و خانگی هم شبیه است و به همین علت خوردن آن برایمان لذت بخش تر است.
پیتزا بیگ بوی در میدان تختی خیابان عباس آباد یک ساختمان قدیمی است که دکور داخلی آن هم نسبت به زمان تاسیس شیک و مجذوب کننده محسوب می گردد. اما جای نشستن داخل آن کم است و به همین علت همواره شلوغی و ازدحام در جلو آن وجود دارد. علاوه بر پیتزاهای آن ساندویچ و خصوصا برگر خیلی خوبی هم دارد که در نظرسنجی برترین برگر فیدیلیو رتبه آورد است. البته بیگ بوی به علت مسائل فرهنگی چندسالی است مه مجبور شده نام خود را به نیک بو تغییر دهد اما فقط نام آن عوض شده و طعم غذاها همان طعم قدیمی و نوستالژیک است.
پیتزا پاشا
فست فود پاشا در خیابان مطهری، یکی از قدیمی ها و برترین های مرکز تهران است. انواع غذاهای فست فودی مثل پیتزا و ساندویچ و حتی میگو هم در منو اینجا دیده می گردد. محیط صمیمی این رستوران، اینجارو به یک پاتوق خوب برای قرارهای محبت آمیز و خانوادگی تبدیل نموده است تا جایی که در روزهای تعطیل بسیار شلوغه و برای صرف غذا در این فست فود، باید کمی منتظر خالی شدن میز باشید.اینجا هواداران پروپاقرص زیادی دارد که اگر شب هوس پیتزا کردید و خواستید در پیتزا پاشا ، پیتزا نوش جان کنید، احتمال 30 تا 45 دقیقه معطلی و در شب های تعطیل حتی یک ساعت باید در صف منتظر بمانید. هرچند که پاشا سعی نموده در طول سال ها کیفیت خودش را حفظ کند اما همین حفظ کیفیت و نداشتن خلاقیت آن را به یک فست فود فوق العاده معمولی و ساده تبدیل نموده است که به یمن مشتریان قدیمی شلوغ است. اگر در خصوص پاشا بیشتر می خواهید بدانید اینجا را بخوانید.
پیتزا چمن
پیتزا چمن یکی از قدیمی ترین پیتزافروشی های خیابان نیاوران، با انواع ساندویچ تنوری های مخصوص خودش و پیتزاهایی به سبک آمریکایی و پرملات. داخل اینجا، جای زیادی برای نشستن نیست، اما معمولاً مشتری ها از محوطه وفضای باز جلوی رستوران برای صرف غذا استفاده میکنند. خصوصا این که نزدیک به پارک نیاوران است و برای مردم بهانه یک شب گشتن در پارک و خوردن پیتزا یا ساندویچ در پارک شده است.
کیفیت غذاهای این رستوران بالاست اما نه به این میزان که مانند بقیه رستوران های سطح بالا این منطقه. در محله نیاوران رستوران های تازه و لوکس زیادی وجود دارد که یک شب غذاخوردن در آن می تواند هزینه ای چند صدتومانی و چند میلیونی را رقم بزند. اما پیتزا چمن که قدیمی ترین رستوران این منطقه است، حال و هوای دیگری دارد و به دور از لوکس بودن، برای همه اقشار به شمار میرود.
منبع: گردشبان