قهرمان محله ، مجری طرح نان با عطر مهربانی در جنوب تهران ، سهمیه نان نیازمندان آماده است ، کسب عنوان نانوای برتر استان تهران در جشنواره ملی نان
به گزارش وبلاگ رمزفا، شاید برای من و شما که ساکن این شهر هستیم جالب باشد که صاحب یک واحد نانوایی در یکی از محله های قدیمی جنوب تهران کلکسیونی متنوع از افتخارات و لوح های تقدیر و نشان های با ارزش از ارگان ها و نهادهای مختلف بابت امور خیریه و عام المنفعه دارد.
وبلاگ رمزفا - رضا نیکنام : کارنامه کاری و افتخارات حاجی تاروردی شهروند علی آبادی را می توان به 2 بخش کلی یعنی امور خیریه ای و صنفی تقسیم بندی کرد. در بخش نخست باید گفت که حاجی تاروردی سال ها قبل بانی و مجری کمپین و طرح نان با عطر مهربانی در منطقه16 بوده و اکنون نیز بیش از 100 خانواده احتیاجمند را از سراسر تهران، به ویژه محله های کم برخوردار جنوب شهر تحت پوشش قرار داده است.
خواندنی های بیشتر را اینجا دنبال کنید
تاروردی از اینکه مورد لطف پروردگار قرارگرفته تا بخشی از نان مورد احتیاج اقشار ضعیف و کم عایدی را تامین کند ابراز خوشحالی می نماید. از همان روز اولی که طرح نان با عطر مهربانی را در واحد نانوایی اش راه انداخت مورد تشویق خانواده و اهل محل نهاده شد. حالا مدت هاست که نان مورد احتیاج سفره خانواده های تحت پوشش به شکلی آبرومندانه و محترمانه فراهم می گردد. این خانواده ها می توانند هر روز به این نانوایی مراجعه و تعداد 20 قرص نان لواش و 2 قرص نان بربری دریافت نمایند.
سهمیه آرد بیشتر گردد تا شرمسار مردم نشویم
حاجی تاروردی که بانی این کار خیر در محله علی آباد بوده، افراد نیکوکار دیگری را نیز با خود همراه نموده تا در ثوابش سهمی داشته باشند. تنها مسئله ای که در این بین وجود دارد سهمیه آرد این واحد نانوایی است که با توجه به مقدار مشتری ها و خانواده های تحت پوشش کافی نیست و اگر مسئولان حمایت نمایند و سهمیه آرد این واحد را تا دوبرابر افزایش دهد، مسلما تعداد خانواده های احتیاجمند بیشتری تحت پوشش نهاده شده و هر روز برای دریافت سهمیه نان رایگان خود به اینجا مراجعه می نمایند.
تاروردی درباره شرایط کسب وکار و افزایش چشمگیر مشتری نانوایی ها نسبت به گذشته به نکاتی اشاره می نماید:گرانی بعضی کالاها و اجناس مانند برنج، گوشت، مرغ، ماکارونی و... باعث شده تا مصرف نان بیشتر و اغلب خانواده ها به سمت غذاهای نانی رو بیاورند و به تبع آن نانوایی ها هم شلوغ تر شوند. در چنین شرایطی کاش سهمیه آرد اینگونه واحدهای فراوریی حداقل بر اساس تراکنش روزانه معین می شد تا شرمسار مردم نمی شدیم و می توانستیم تعداد قرص نان رایگان بیشتری فراوری و به دست احتیاجمندان برسانیم.
یک دست صدا ندارد
حاجی تاروردی ویژگی اخلاقی دیگر هم دارد که او را به یک چهره مردمی تبدیل نموده است. او کوشش می نماید که آدم های بیشتری را در ثواب کارهای خیر و عام المنفعه شریک کند، از اعضای انجمن محلی و سراهای محله گرفته تا کسبه و بازاریان. حتی در فهرست همکارانش در امور خیرخواهانه، تعدادی از پزشکان، اساتید دانشگاه، دانشجویان و حتی بانوان خانه دار تهرانی وجود دارند که هرکدامشان به وقتش برای گره گشایی از کار بندگان خدا اعلام آمادگی می نمایند.
تاروردی با یاری دوستان و همکاران خیر و نیکوکار و با استفاده از ظرفیت های بومی و محلی مثل سرای محله و مدیریت محله علی آباد جنوبی یک انجمن خیریه محلی راه اندازی نموده اند تا در طول سال و در مناسبت های مختلف مثل ماه مبارک رمضان، نیمه شعبان و... به تعداد خانواده های احتیاجمند تحت پوشش سرای محله و نانوایی، سبد کالا و ارزاق ضروری تهیه نمایند و آبرومندانه به دستشان بررسانند. این فعال اجتماعی تاکید می نماید که در انجام کارهای خیر همه با هم هستند چراکه از قدیم گفته اند یک دست صدا ندارد.
نان باکیفیت دست مردم می دهیم
بخش بعدی افتخارات حاجی تاروردی مربوط به امور صنفی است. او تا به امروز در 2 جشنواره ملی نان و فعالان زنجیره آرد و نان کشور توانسته نشان و تندیس نانوای برتر استان تهران را از آن خود کند و بعلاوه در جشنواره ملی نان که در آخرین روزهای دی ماه سال 1401 در شهر اصفهان با حضور نانوایان برتر از کل کشور شرکت خواهند کرد به عنوان نانوای برتر استان تهران و برای سومین مرتبه نشان با ارزش این جشنواره را بالای سر خواهد برد.
تاروردی فبل از هر صحبتی در این زمینه خودش را نانوازاده ای می داند که به تاسی از حاج قهرمان تاروردی پدر مرحمومش در پخت و رساندن نان به دست مردم همواره نکاتی را رعایت نموده است. او تعریف می نماید:پدر مرحومم وقتی از شهرستان به تهران می آید اول در کوره های آجرپزی مشغول به کار می گردد و بعد از مدتی به علت علاقه به شغل نانوایی، یک مغازه در علی آباد می خرد و کارش را همان جا آغاز می نماید. او از همان موقع مشتری مداری را سرلوحه کارش قرار داده بود و به خصوص هوای فقرا و احتیاجمندان محل را داشت. من آن سال ها سن و سال چندانی نداشتم اما به خوبی یاد دارم که هیچ وقت بدون وضو خمیر نمی گرفت و حین کار و زمان بیرون آوردن نان از تنور نانوایی ذکر صلوات بر محمد و آل محمد (ص) در زبانش جاری بود. عقیده داشت که این آرد گندم و خمیری که تبدیل به نان می گردد و به شکم مردم می رود قداست بالایی دارد و باید از هر لحاظ طیب و طاهر باشد. من هم به عنوان عضو کوچکی از خانواده سال ها کنار پدرم شاگردی کردم تا چیزی یاد بگیرم. حالا من و همکارانم در این واحد نانوایی قبل از آغاز کار وضو و بعد خمیر می گیریم و نان دست خلق الله می دهیم.
حاجی تاروردی، در پاسخ به این سوال که چگونه به عنوان نانوای برتر استان تهران دست یافتید می گوید:کارشناسان حوزه آرد و نان کشور به طورمرتب فعالیت نانوایی ها را زیر نظر دارند. مراحل فراوری نان و بسیاری از موارد دیگر مثل فضای کسب وکار، بهداشت و پاکیزگی محیط کار، پوشش و لباس کارکنان، استفاده از ماشین آلات استاندارد فراوری خمیر، چانه گیری، پخت نان، مقدار رضایت مشتری ها و... که پس از آنالیز و ارزیابی دقیق نانوای منتخب را به جشنواره ملی نان معرفی می نمایند.
یکی از کارهای جالب حاجی تاروردی که می توان ادعا کرد که خاص است و نمونه مشابهی ندارد شستو شوی هفتگی لباس کار همه همکارانش در واحد نانوایی است که به طور مرتب در خشکشویی محل انجام می گردد و هزینه اش را خودش تقبل می نماید. او عقیده دارد که لباس تمیز و روشن کسانی که در نانوایی کار می نمایند حس خوبی را هم به مشتری ها منتقل می نماید و هم به خودشان؛ این کار نوعی حرمت نگه داشتن نان است؛ برکت سفره خانه مان.
منبع: همشهری آنلاین