ارگ گلی و خشتی هم خسارت دید ، ورود گردشگر به داخل ارگ بلقیس اسفراین ممنوع شد
به گزارش وبلاگ رمزفا، خبرنگاران: علی مستوفیان با بیان این مطلب اضافه کرد: با توجه به پیش بینی هایی که در روزهای اخیر انجام شد بناهای تاریخی استان آسیب چندانی ندیده اند اما مختصر خسارات وارده از این ناحیه در دست آنالیز است.
وی با بیان اینکه تنها ارگ بلقیس در بعضی نقاط آسیب جزئی دیده است، اضافه نمود: ممنوعیت بازدید گردشگران از این بنای تاریخی تا دو روز آینده برداشته خواهد شد.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خراسان شمالی به ایرنا گفت: تا کنون مشکل خاصی در خصوص بناهای میراث فرهنگی گزارش نشده و با این وجود بازدید و آنالیز کارشناسان ما برای برآورد آسیب های احتمالی ادامه خواهد یافت.
[related-post id=188300]
شهر بلقیس یکی از بزرگترین بناهای خشتی و گلی ایران است که در 3 کیلومتری جنوب غرب شهر کنونی اسفراین قرار گرفته است که وسعتی بالغ بر 180 هکتار وسعت دارد و از یک مجموعه آثار شامل بقایای ارگ و خندق پیرامون آن، شارستان شامل برج و بارو، مقبره شیخ آذری، ویرانه های معروف به منار تپه (مسجد جامع)، کوره سفالگری، آب انبار، بازار، کاروانسرا، بنای معروف به یخدان ها و یک گورستان وسیع در نزدیک دروازه شرقی تشکیل شده است.
سالم ترین و همچنین برجسته ترین اثری که بر بقایای شهر بلقیس برجای مانده است ارگی است که دارای 29 برج به ارتفاع حدود 11 متر است و جزو بزرگترین قلعه های باستانی ایران است که دارای سازه بزرگ خشتی و چینه ای است.
طبق یافته های باستان شناختی قدیمی ترین استقرار در این شهر تاریخی که تاکنون شناسایی شده مربوط به اواخر دوره ساسانی- صدر اسلام است و زندگی در آن تا سرانجام دوره صفوی به طور مداوم جریان داشته است.
ارگ بلقیس اسفراین را دومین ارگ گلی ایران پس از ارگ بم می دانند که بر اساس اصول معماری ساسانی ساخته شده است و خشت و گل مهم ترین مصالح به کار رفته در آن است.
منبع: چمدان